martes, 30 de mayo de 2017

Tecniques de conservació

19.- Enllaça cadascuna de les tècniques de conservació amb la seva definició:

a) Adob                 Els aliments se submergeixen en vinagre,sal i aigua

b) Dessecació      S'aplica calor fins que el producte s'asseca.

c) Pasteurització  Un líquid se sotmet a temperatures molt elevades durant un periode de                                   temps molt breu.

d) Salaó                 L'aliment es deshidrata salant-lo

e) Liofilització       El producte es congela i desprès es deixa en una cambra en buit.

21.- Completa les oracions següents:

a) Per a conservar la llet , s'utilitza la tècnica de pasteurització.

b)Amb la tècnica del salaó , es vol deshidratar el aliment sense aplicar calor, sinó sal.

c)El procès per qual un aliment es conserva a una temperatura de menys 5 graus sota zero s'anomena congelació.

d)En el procés d'enllaunament , els aliments primer s'escalfen i desprès s'envasen al buit.

e)El procés en el qual el aliment es submergeix que no poden proliferar els microogarnismes s'anomena dessecació.

f)Per fer l'almívar , primer es cou i desprès es posa en una sustància saturada.

g)Amb la liofilització el producte es congels i desprès es deixen en una cambra de buit.



22.- Indica quin és el millor metòde per conservar els aliments següents:

a) Maduixes               Almívar
b)Salmó                    fumat fumatge 
c)Cafè                       Liofilització
d)Figues seques       Dessecació
e)llet                         Pateorització
f)Embotit                  Dessecació
g)xocolata                Congelació
e)Iogurts                  Fermentació

No hay comentarios:

Publicar un comentario